Més empreses obligades a calcular la seva petjada de carboni i a desenvolupar i publicar plans de descarbonització

El Consell de Ministres va aprovar el 18 de març el Reial Decret que crea el registre obligatori de la petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni. A l’espera que se’n publiqui el text definitiu al BOE, el que sabem és el que, per ara, ha fet públic el MITECO: que a banda de crear el registre oficial de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de CO2, obliga les empreses que ja estaven afectades per la Llei 11/2018, de 28 de desembre ―la regulació de l’EINF―  a calcular la seva petjada de carboni i publicar plans de reducció d’emissions.

El Reial Decret estableix, així, un marc clar de qui estarà obligat a calcular la petjada de carboni. Tanmateix, com apunta Jordi Oliver, director executiu d’inèdit, «activarà una demanda B2B d’informació ambiental» per un motiu molt senzill: «La necessitat de les empreses mitjanes i grans de tenir uns càlculs més fidels a la realitat de la seva cadena de valor i no tant basades en dades sectorials motivarà també les pimes a calcular la seva petjada». Així, tenir dades de qualitat de la petjada de carboni tant d’organització com de producte «pot ser un element diferenciador que aporti valor als seus clients», apunta Oliver.

Tot i que afecta només les grans i mitjanes empreses, tenir dades de qualitat de la petjada de carboni tant d’organització com de producte podrà ser «un element diferenciador que aporti valor als seus clients», apunta Jordi Oliver, director executiu d’inèdit.

La mesura reforça l’exigència de la Llei 11/2018 sobre informació no financera i diversitat i, com a novetat, amplia l’abast del càlcul de la petjada de carboni a l’àmbit públic. Les empreses i tots els organismes de l’Administració General de l’Estat hauran de calcular cada any la seva petjada de carboni i establir plans de reducció. Segons el MITECO, el Reial Decret és «un pas més cap a un model més sostenible i alineat amb les noves regulacions europees».

Un cop s’hagi publicat el nou reial decret, des d’inèdit oferirem un webinar per donar-vos-en tots els detalls.