Obertes les inscripcions a la primera Trobada intersectorial d’ecodisseny, que girarà al voltant del nou Reglament d’Ecodisseny
inèdit s’encarrega del disseny de la jornada i dinamitzarà una sessió sobre com aplicar les estratègies d’ecodisseny i facilitarà una conversa entre experts sobre el Passaport Digital de Producte (PDP). La Trobada, que coorganitzen inèdit i la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya.
Els agents de la quàdruple hèlix ―administracions, centres de coneixement, societat civil i, en especial, el sector privat― interessats a avançar cap a un model de producció i consum més sostenible tenen una cita el 22 d’octubre, a les nou del matí, al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (carrer del Foc, 57, de Barcelona). S’hi celebrarà la primera Trobada intersectorial d’ecodisseny, que girarà al voltant del nou Reglament d’Ecodisseny i en què, a través de diverses sessions, s’exploraran estratègies per millorar la sostenibilitat dels productes i dels models de negoci, així com la comunicació efectiva dels requisits d’informació dels productes. La Trobada s’emmarca dins del Full de Ruta de l’Economia Circular a Catalunya (FRECC) i és un dels esdeveniments OFF de la Barcelona Design Week 2024. Aquí en podeu consultar el programa i inscriure-us-hi.
La benvinguda serà a càrrec de Jordi Sargatal, secretari de Transició Ecològica del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit, Irene Mataró, advocada a Terraqui, despatx d’advocats especialitzat en dret ambiental, oferirà una ponència sobre el nou Reglament d’Ecodisseny.
La jornada es desenvoluparà, a continuació, en tres blocs. El primer versarà sobre les estratègies d’ecodisseny a implementar per millorar la sostenibilitat dels productes o dels models de negoci. En aquest primer bloc intervindran Sofía Garín, responsable de projectes d’inèdit, que oferirà un marc teòric de les estratègies d’ecodisseny, i es presentaran els casos d’èxit de Cumellas, Lúcid, DearDesign i Girbau.
Estratègies d’ecodisseny i Passaport Digital de Producte
El segon bloc serà una sessió dinamitzada per inèdit pensada per aportar coneixements sobre com aplicar les estratègies d’ecodisseny.
El tercer i darrer bloc es focalitzarà en el Passaport Digital de Producte (PDP) com a eina per comunicar la informació sobre els productes. Adriana Sanz Mirabal, responsable de projectes d’inèdit, exposarà quins són els punts clau sobre la implementació del PDP i, en acabat, Albert Pablo, de l’empresa de disseny de rellotges d’interior Nomon, i Elena Badia, responsable de projectes d’inèdit, debatran sobre el present i el futur del PDP.
Durant la pausa cafè, els assistents podran donar un cop d’ull a l’exposició itinerant dels Premis Ecodisseny 2023. Al final de la Trobada, es presentaran les bases dels Premis d’Ecodisseny 2025.
Organitza la Trobada la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya. inèdit s’encarrega del disseny i la facilitació de la Trobada.