Obertes les inscripcions a la segona Trobada intersectorial d’ecodisseny

El 17 de juny, a partir de les 9 hores, el districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (carrer del Foc, 57, de Barcelona) acollirà la segona edició de la Trobada intersectorial d’ecodisseny, el punt de trobada dels agents de la quàdruple hèlix ―Administració, centres de coneixement, societat civil i sector privat― interessats a avançar cap a un model de producció i consum més sostenible. En l’edició d’enguany, es reflexionarà sobre l’evolució de l’ecodisseny i es donaran a conèixer alguns casos inspiradors d’ecodisseny i ecoinnovació que promouen la circularitat. Podeu consultar el programa i inscriure-us-hi aquí.

La Trobada s’obrirà amb una ponència d’Aloia López, del despatx d’advocats especialitzat en dret ambiental Terraqui, que explicarà quin és el context normatiu de l’ecodisseny.

Tot seguit, es donarà pas al bloc titulat «Una dècada d’ecodisseny en transformació», que inclourà una introducció sobre què és l’ecodisseny, a càrrec de Júlia Farriol, responsable de projectes d’inèdit, i una taula rodona en què, amb motiu del 10è aniversari del Premi Catalunya d’Ecodisseny, es reflexionarà sobre l’ecodisseny i com ha evolucionat en la darrera dècada. Hi intervindran Ana Rodríguez, de Simon; Christian Cazorla, de Breinco; Jaume Simonet, de Girbau, i Gemma Morell, de l’ADI-FAD i de l’ICTA-UAB.

En el segon bloc, Jordi Oliver, director executiu d’inèdit, introduirà les oportunitats que marquen el futur de l’ecodisseny i l’ecoinnovació empresarial. A continuació, es presentaran casos inspiradors que exemplifiquen aquest camí, amb les experiències de Camper, amb Cristina Pons; d’Arpe, amb Joan Pera; de Khama, amb Mario Sanchez; i de Pots, amb Marta Sanz.

Sonsoles Letang, directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya, serà l’encarregada de la benvinguda i la presentació de la jornada. La cloenda serà a càrrec de María José Sarrias, cap del Servei de Qualificació Ambiental de la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental d’aquest mateix departament.

La Trobada intersectorial d’ecodisseny s’emmarca dins del Full de Ruta de l’Economia Circular a Catalunya (FRECC). L’organitza la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració d’inèdit.