Alineació dels equips participants.
Creem una cultura de treball comuna per assentar les bases metodològiques del projecte, anticipar les dificultats i prevenir els contratemps que puguin sorgir.
Treballem per accelerar la transició circular de les ciutats i les regions. Els objectius són aconseguir que les administracions siguin facilitadores del canvi, fomentar la col·laboració entre agents públics i privats, dinamitzar el teixit industrial i convertir plans i estratègies en canvis reals per assegurar millores en la qualitat de vida de les persones.
Contacta amb nosaltresA partir d’una anàlisi inicial del territori, que ens permet entendre’n els actius, els agents clau i els sectors més rellevants, estudiem com aquest territori utilitza els recursos per identificar-hi tant les vulnerabilitats com les oportunitats de millora, recirculació i innovació. Finalment, i fruit d’un contrast constant amb els agents d’aquell territori, definim una bateria d’estratègies circulars i un mecanisme de governança, seguiment i monitoratge d’aquestes estratègies.
Disseny d'estratègies, plans i fulls de ruta per a la promoció de l'economia circular.
Generació i dinamització d'espais de cocreació i col·laboració entre agents clau del territori.
Formació i capacitació d'equips en matèria de sostenibilitat i economia circular.
Anàlisi del potencial de circularitat de sectors clau per a ciutats i regions.
Anàlisis dels fluxos de materials (MFA, per les seves sigles en anglès) que circulen dins un territori o per a sectors d'activitat econòmica.
Acompanyament en el procés de transformació circular territorial.
Creem una cultura de treball comuna per assentar les bases metodològiques del projecte, anticipar les dificultats i prevenir els contratemps que puguin sorgir.
A partir de la recerca documental i estadística i amb el suport de l’equip tècnic local, entenem les prioritats i les fortaleses del territori, i avaluem el potencial de circularitat dels sectors que hi són més rellevants.
Per als sectors més rellevants d’aquell territori, estudiem com utilitzen recursos com l’aigua, l’energia o els metalls i com gestionen els residus que generen per detectar oportunitats de millora; també identifiquem les vulnerabilitats del territori o del sector en qüestió. Això ens permetrà orientar les propostes d’acció.
Definim una bateria d’estratègies circulars específiques per al territori o els seus sectors clau, així com un mecanisme de governança, seguiment i monitoratge d’aquestes estratègies. En aquest procés, és fonamental el contrast constant amb els agents del territori, perquè són els que han d’impulsar el canvi.
Cocreant l'Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya
El pol econòmic i industrial del sud d'Europa
Una estratègia de circularitat per viure amb prosperitat dins dels límits físics del nostre planeta
Posa't en bones mans