NOTÍCIA

El projecte que et permet viatjar i continuar implementant el SDDR

T’imagines agafar una amanida per emportar amb envàs reutilitzable a l’estació de Sants i retornar l’envàs a l’estació d’Atocha? Això ja es possible gràcies al projecte Road To Reuse!

Un projecte que té com a principal objectiu afavorir la reutilització d’envasos alimentaris en el sector de la restauració a través de la tecnologia IoT. La iniciativa –desenvolupada per Bumerang, Ecogots, Areas, AEI Clúster Envàs i Embalatge de la Comunitat Valenciana, AEI Clúster Foodservice i l’equip d’inèdit– implementarà el sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) en els principals establiments de restauració en entorns de viatgers mitjançant una arquitectura client-API-microserveis (app).

El nostre objectiu es reduir la generació de residus i reduir la utilització de plàstic d’un sol ús a través de models de venta i consum més responsables, es dir, a través de la reutilització. Des de la Unió Europea s’està apostant cada vegada més per la reutilització, i amb aquest projecte es pretén demostrar la viabilitat d’un sistema SDDR per al sector alimentari de menjar per emportar.

A través de l’App de Bumerang, pots aconseguir el teu envàs d’Areas (100% biodegradable i fabricat per Ecogots a partir de pellofa d’arròs) i començar a formar part del canvi!


Amb aquesta acció, Areas preveu reduir un 30% en envasos d’amanides, que correspon a més de 44.000 unitats d’amanides/any, i estalviar fins a 1000 kg de plàstic en un sol any.


Sofía Garín, project manager d’inèdit i responsable d’UX del projecte, afirma que Road To Reuse “és un clar exemple de col·laboració entre empreses per a fer possible la reutilització. Per a ser capaços de dissenyar una bona solució necessitem proves pilot i col·laboració, no únicament per part de les empreses, sinó també per part de les persones consumidores”.

A més, afegeix que és un exemple perfecte per veure com els equips de mètriques circulars i ecodisseny d’inèdit s’uneixen per a treballar conjuntament i aconseguir el propòsit d’un mateix projecte.


*El proyecto AEI-010500-2022b-90 está cofinanciado por el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR) mediante la segunda convocatoria de AEIs del 2022 en el marco de las ayudas Next Generation y el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.