INFORME

La guia per a implementar el delivery i el take away en el teu negoci de manera sostenible

La transició cap a models més sostenibles i circulars és un procés imparable que també implica els serveis de restauració. A més dels beneficis econòmics, socials i mediambientals que poden aconseguir fent un ús més racional dels recursos, també hi ha altres factors que exerceixen com a palanca de canvi per als restauradors: l’augment de la pressió legislativa i l’increment de la conscienciació social sobre l’emergència climàtica.

Per mostrar com les tècniques de disseny poden ajudar a trobar solucions creatives i innovadores als reptes, i donar un impuls als negocis, el Barcelona centre de Disseny en conjunt amb l’Ajuntament de Barcelona, van elaborar la guia “Com aplicar amb èxit el delivery i el take away al teu negoci de manera sostenible”, que recull els elements més importants a tenir en compte a l’hora d’oferir aquests serveis: tendències i innovació, distribució de l’espai, sostenibilitat, implementació, branding i comunicació.

Les nostres companyes d’inèdit Sofía Garín, Manuela Santoyo, Mariana Filipe, Júlia Gassol, Carles Gasol i Raul Garcia parlen dels aspectes concrets del take away (menjar per a portar) i del delivery (menjar a domicili), on el principal repte és la utilització d’envasos i les seves implicacions logístiques. Enfoquen les seves idees, també, en la necessitat d’aplicar estratègies d’ecodisseny amb visió global que fomentin canvis des del disseny dels aliments fins al mateix envàs.

En el present article es mostren algunes de les iniciatives que ataquen aquests nous reptes del sector de la restauració i es descriuen els casos de Bumerang, la Fundació Rubricatus i Sauleda.

Pots descarregar-te la guia aquí.