NOTÍCIA

El consorci del projecte Leonardo viatja a Euskadi per conèixer bones pràctiques en agrotech

Dins el marc del projecte Leonardo, focalitzat en el disseny i desenvolupament IoT per a la supervisió, gestió i manteniment remot de màquines de cafè professionals, el seu consorci ha visitat aquesta setmana el Lab d’Indústria 4.0 del Clúster GAIA a Euskadi. Clúster GAIA és la segona organització AEI del projecte i l’objectiu de la visita ha estat realitzar un intercanvi de bones pràctiques entre els membres del consorci del projecte i empreses associades del Clúster GAIA.

El primer dia es va visitar el laboratori del Clúster GAIA a Ermua, on es va fer una visita guiada per les seves instal·lacions, es van presentar diferents projectes d’indústria 4.0 que s’estan treballant, ja que Clúster GAIA i Ajuntament d’Ermua tenen un acord per realitzar proves pilot en aquesta localitat. Es van presentar 7 empreses membres del Clúster GAIA que estan realitzant projectes d’agrotechespecialment del sector del cafè, ja que Leonardo està centrat a desenvolupar una plataforma de gestió de les màquines professionals de cafè. Les empreses van ser Devol, Grupo Tsk, Codecontract, Kentu, Nexmachina Solutions, Ulma Embedded i Embeblue.

El segon dia va consistir en una visita interclúster organitzada pel Clúster GAIA i coordinada pel Basque Food Cluster a les instal·lacions d’aquest últim. Es va fer una visita guiada tant la universitat i com pels centres de formació, laboratoris i àrees d’investigació. La jornada va concloure amb una presentació del Basque Culinary Center sobre els principals projectes que estan treballant alineats amb el Clúster Foodservice.

El projecte Leonardo està desenvolupat pel consorci format per Caffè D’Autore, el Cluster Foodservice, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Q2B Studio, Speed Telematics, AEI Cluster Gaia i inèdit. El nostre equip s’encarrega de mesurar l’impacte ambiental del projecte mitjançant l’anàlisi de la petjada de carboni i ajudar en el desenvolupament de la millor implantació de la proposta.


*El proyecto AEI-010500-2022b-90 está cofinanciado por el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR) mediante la segunda convocatoria de AEIs del 2022 en el marco de las ayudas Next Generation y el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.