NOTÍCIA

Es presenten les conclusions i els resultats del projecte de la Xarxa d’Acció Circular de la B30

Impuls d’una col·laboració real per a la circularitat

El dia 5 d’abril, en roda de premsa al Mollet Hub de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, vam presentar els resultats i les conclusions de la segona fase del projecte “Circular Àmbit B30”.

Entre les principals conclusions, destaca la necessitat de crear un treball en xarxa real entre administracions de la B30 per impulsar projectes amb ambicions compartides i horitzons d’aplicació a llarg termini. Els agents clau de la xarxa estan identificats, són aquells que ja impulsen estratègies d’economia circular, però faltaria crear un canal que articuli la comunicació i la coordinació entre els diferents agents.

Alhora s’ha volgut posar èmfasi en les barreres que es troba el personal tècnic de les administracions en la implementació d’estratègies circulars: mancances en capacitació, dificultats en l’activació del teixit industrial, falta de col·laboració real entre municipis a l’hora d’intercanviar experiències i posar en marxa iniciatives territorials.

Per últim, s’ha posat en valor que amb la suma de la transferència del saber dels centres de coneixement, líders de nombroses iniciatives d’ecoinnovació, el territori de la B30 pot convertir-se en un camp de proves ideal per fer que l’economia circular aflori.

Els agents clau del territori

A manera de resum, el projecte ha conceptualitzat i elaborat dos mapes interactius que mostren d’una forma visual el conjunt d’algunes de les actuacions i agents clau (administració, indústria i comunitat innovadora) del territori de la B30 en matèria de circularitat.