NOTÍCIA

inèdit, nou soci de Modacc, el Clúster Català de la Moda i el Tèxtil

El Clúster Català de la Moda i el Tèxtil (Modacc) és una entitat dedicada a impulsar la competitivitat i la sostenibilitat de la indústria del tèxtil i la moda de Catalunya, mitjançant la innovació, la internacionalització, la capacitació i el networking. Impulsa projectes individuals i grupals per a empreses del sector amb la finalitat d’augmentar-ne el valor econòmic, social i ambiental. inèdit, que ha col·laborat i col·labora amb Modacc en diversos projectes i iniciatives, acaba d’incorporar-s’hi com a empresa associada.

Dos dels eixos de Modacc estan molt vinculats a l’activitat d’inèdit. Per una banda, la sostenibilitat, perquè el Clúster lidera la transformació del sector de la moda i el tèxtil cap a pràctiques més responsables i respectuoses amb el medi ambient. Així, Modacc fa una anàlisi constant dels reptes i les oportunitats del món de la moda a causa dels canvis reguladors, i en les tendències. També assessora les empreses perquè redueixin el seu impacte en la cadena de valor, així com en l’ecodisseny. Per una altra, la innovació, principalment mitjançant inversions en recerca i desenvolupament.

Modacc va fundar-se el 2011 per aglutinar empreses, dissenyadors, fabricants, proveïdors i altres agents clau de la indústria a Catalunya. Una indústria que compta amb 2.800 empreses, dona feina a més de setanta mil persones i genera el 8% del PIB del país.