NOTÍCIA

Iniciem el projecte LEONARDO: disseny i desenvolupament IoT per a la supervisió, gestió i manteniment remot de màquines de cafè professionals

Actualment, existeix una plataforma per a la gestió en línia d’un parc de màquines de cafè que permet als propietaris de les màquines, els usuaris, a la xarxa de servei tècnic i a l’organització Caffè d’Autore accedir de manera remota a tota la informació rellevant de les màquines instal·lades.

El projecte LEONARDO, que el desenvoluparà el consorci format pel Clúster Foodservice, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Q2B Studio, Speed Telematics, AEI Cluster Gaia i inèdit, pretén dissenyar i desenvolupar noves funcionalitats per aquesta plataforma, amb l’objectiu de conèixer encara més com s’utilitzen les màquines de cafè i poder estendre la proposta a altres actius del sector de la restauració.


LEONARDO busca accelerar l’escalabilitat i impacte de la plataforma mitjançant l’ampliació de noves funcionalitats d’ús remot, control predictiu de reparacions i consum que completin la solució mitjançant tecnologia IoT.


El nostre equip s’encarregarà de mesurar l’impacte ambiental del projecte mitjançant l’anàlisi de petjada de carboni i ajudar en el desenvolupament de la millor implantació de la proposta. El projecte es realitzarà durant el període entre juliol de 2022 i abril de 2023.


*El proyecto AEI-010500-2022b-90 está cofinanciado por el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR) mediante la segunda convocatoria de AEIs del 2022 en el marco de las ayudas Next Generation y el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.