NOTÍCIA

Les bases del passaport digital de producte (PDP) per al sector hàbitat s’assentaran en un nou projecte

Els productes hauran de tenir, pròximament, un Passaport Digital de Producte (PDP) que proporcioni informació sobre la seva durabilitat i reparabilitat, si conté materials reciclats i en quina quantitat, o la disponibilitat de peces de recanvi. L’objectiu del PDP és permetre a consumidors i empreses prendre decisions de compra informades, facilitar la reparació i el reciclatge, i millorar la transparència al voltant dels impactes ambientals durant el cicle de vida del producte; també ha de permetre a les autoritats fer controls i verificacions de forma més eficient.

El sector hàbitat ―que agrupa els sectors del moble, el tèxtil de la llar, la il·luminació, la ceràmica, etc.―, vol avançar-se a aquest requisit legislatiu, i ho fa amb el projecte HABITPASS, en què s’investigarà i desenvoluparà una solució de PDP que cobreixi un seguit de serveis i aplicacions necessaris i d’alt valor per al sector hàbitat i la seva cadena de valor, i que sigui adaptable i escalable fàcilment a més productes i empreses de sector.

El projecte el coordina el clúster AMBIT, i la resta de socis són el Clúster TIC Astúries, les empreses fabricants del sector hàbitat ABSOTEC, NOMON i ROLS, l’estudi de disseny Lúcid, els proveïdors tecnològics I4life i KOINSYS, i inèdit. Per al consorci, «el PDP és una oportunitat excel·lent de negoci, de transició digital i d’alinear-se amb una economia més circular per al sector hàbitat».

El projecte HABITPASS és un projecte liderat per AMBIT, el clúster del sector contract-hospitality, en col·laboració amb el Clúster TIC Astúries i les empreses Absotec, Nomon, Rols, inèdit, Lúcid, i4life i Koinsys. El projecte està cofinançat pel Programa d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme Programa de Agrupaciones Empresariales Innovadoras (AEI) del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo: AEI-010500-2023-272, amb el suport de la Unió Europea a Través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Next Generation EU.