NOTÍCIA

Col·laborem en el desenvolupament de la primera màquina de cafè circular d’Iberital

Gràcies a l’Agència de Residus de Catalunya, amb el nostre equip d’ecodisseny i empresa circular estem col·laborant en el projecte ANEW d’ Iberital amb l’objectiu d’allargar la vida útil de les màquines de cafè a través d’estratègies d’ecodisseny de servei com el recondicionament, la reparació i el manteniment preventiu.

El projecte ANEW, que va començar a idear-se l’any 2021 i materialitzar-se el 2023, neix amb el propòsit de construir una nova manera d’operar en la indústria del cafè, passant de l’economia lineal (basada en extreure, produir, consumir i tirar) a l’economia circular (preservar, (re)produir, usar, reparar i reutilitzar) per a erigir un futur en el qual els residus siguin considerats com a recursos i reincorporats al circuit productiu.

Ens alegra haver pogut comprovar que unir esforços entre empreses és vital per a donar una resposta coordinada als reptes i desafiaments comuns. En aquest cas, l’empresa Brita –experta mundial en optimització i individualització d’aigua potable– ha estat un dels agents clau durant el projecte. A través de la seva tecnologia de filtració d’aigua millora la qualitat del cafè i ajuda a allargar la vida útil de les màquines, protegint-les de l’acumulació de calç i evitant avaries.

Pots llegir la notícia en el portal Hostel Vending o ampliar informació del projecte a la web d’Iberital.

Aquest projecte es desenvolupa amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.