NOTÍCIA

Treballem amb bonÀrea en l’estratègia de sostenibilitat dels seus envasos alimentaris

El sector dels envasos alimentaris està patint grans canvis a causa de les demandes del mercat i les noves regulacions que tenen com a objectiu la promoció d’estratègies que opten per un model d’envasos i residus més circular. I així ha de ser, però com s’elabora una estratègia de sostenibilitat d’envasos?

Et presentem el projecte que estem desenvolupant amb bonÀrea, grup líder en la realització del cicle productiu complet en el sector agroalimentari. El seu propòsit era realitzar un diagnòstic complet de tots els seus envasos per a poder identificar oportunitats de millora i generar una estratègia de sostenibilitat per als seus envasos.

Què està fent bonÀrea al costat del nostre equip d’ecodisseny?

 

 

Amb tot això, aconseguim identificar oportunitats de millora i definir accions que permetin avançar en diferents estratègies alineades amb la jerarquia de residus: reduir, reutilitzar i reciclar.

Concretament, amb qui treballem?

Amb l’àrea de Qualitat, la de Medi Ambient i Sostenibilitat i la de Màrqueting i Comunicació, amb els responsables de fabricació i amb els responsables dels punts de venda. Aquest projecte amb bonÀrea mostra com la sostenibilitat ha de ser treballada de manera transversal dins de les companyies, cal anar molt més enllà d’un únic departament. Des d’inèdit, hem pogut acompanyar-los per a respondre a les preguntes que sorgeixen a l’hora d’analitzar el procés que segueixen els envasos durant tota la cadena de valor, des de la fabricació fins a l’ús que li dona el consumidor.