NOTÍCIA

Impulsem la circularitat dels territoris amb Circle Economy

Des dels nostres inicis, teníem clar que volíem treballar amb i pel territori, perquè això voldria dir actuar en xarxa amb l’objectiu d’aconseguir una transformació sistèmica. I és que per aconseguir una transició efectiva dels territoris cap a la circularitat és clau que tots els agents –ciutadania, institucions i teixit empresarial– estiguin alineats i se sentin partícips i compromesos per desenvolupar i implementar estratègies i models d’economia circular.

Què és Circle Economy?

És l’organització d’impacte global referent en la transformació circular de les ciutats. Des de la seva fundació el 2011 a Holanda, ha treballat amb més de 80 empreses, més de 31 ciutats i més de 20 països de tot el món.

Circle Economy, amb l’objectiu que els projectes es facin realitat, compta amb experts de diferents nacionalitats que treballen juntament amb les empreses i administracions locals. Aquests experts, també anomenats aliats o sister organization, són els que conviuen i coneixen amb profunditat la realitat de cada regió.

A Catalunya i a Espanya compten amb nosaltres, amb inèdit. Des del 2016, a través de la nostra àrea Territori Circular, canalitzem el seu coneixement i la seva experiència per posar-la en valor en els projectes locals. Àmbit B30 i Mataró Circular són dos exemples on hem accelerat aquesta transició cap a l’economia circular a través de la implicació i l’empoderament dels agents. Hem identificat oportunitats, hem generat solucions pràctiques i escalables i les hem convertit en realitat.

Vols liderar un projecte d’economia circular perquè la teva ciutat esdevingui referent a Europa en circularitat?